Zendingen en retourzendingen

Verzending van uw bestelling

Tegels zijn breekbare goederen en bovendien aanzienlijk qua gewicht waardoor ze kwetsbaar zijn tijdens het transport.
Wij proberen zorg te dragen voor een betrouwbare en veilige manier van verzenden om waar mogelijk transportschade te vermijden.

De verzendkosten die wij hanteren, zijn inclusief BTW en deze kunt u zien op de hiervoor ingerichte pagina:

Retourneren van uw bestelling

U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. U heeft vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden.  Het product kan alleen ongebruikt en,  indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden.

Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening.

Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren.
Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulier.

De ondernemer METROTEGEL vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product (als de gehele order retour komt), onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt.
Tenzij de ondernemer aanbiedt het product zelf af te halen, mag hij wachten met terugbetalen tot hij het product heeft ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft de ondernemer de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

Artikelen die u wilt retourneren, dienen, in verband met mogelijke tintverschillen tussen de unieke producties, aan de volgende voorwaarden te voldoen:

a. Complete bestellingen binnen een zichttermijn van minimaal 14 dagen en maximaal 30 dagen.
b. Retourneren van deelleveringen ( alleen volle dozen) tussen 15 en 30 dagen na factuurdatum hebben een aftrek van 15%
Monstertegels kunnen niet worden geretourneerd.
c. De fabrieksverpakking is origineel, onbeschadigd, onbeschreven en onbeplakt.
d. De retour zending is degelijk verpakt (indien nodig op een palletbasis) zodat de artikelen tijdens het transport niet zullen beschadigen.
e. Het retouradres is duidelijk op de verpakking vermeld.
f. De terugbetaling van de artikelen wordt gedaan nadat de retourzending in een deugdelijke en onbeschadigde toestand is ontvangen.

Retourneren en/of vervangen van defecte goederen:
Helaas kan het voorkomen dat tijdens het transport schade ontstaat door een onzorgvuldige behandeling van de goederen tijdens dit proces.
In principe vervangen wij alleen de beschadigde artikelen, tenzij anders is overeengekomen.
Retourneren van beschadigd materiaal accepteren wij niet tenzij anders is overeengekomen.

Indien u een defect of beschadigd artikel ontvangen, vragen wij u dringend om ons van fotomateriaal te voorzien van zowel de verpakking ( incl de pallet indien van toepassing) als van de tegels. Wij kunnen alleen claims van defecte of beschadigde artikelen accepteren indien u ons binnen 72 uur na ontvangst dienovereenkomstig heeft ingelicht.
Bij uw verzoek om vervanging dient u een opgave te doen van:
** model
** kleur
** aantal